Nagy Ádám: Ez egy új szint

Nagy Ádám: Ez egy új szint

Az osztrákok elleni győztes Eb-meccset végigjátszó középpályás máris azt nézi, hol lehetne még fejlődni.

Az Eb eseményeit folyamatosan követjük, tartsanak velünk IDE kattintva!

A Fradi.hu-nak nyilatkozó Nagy Ádám bírta az iramot, amit az is mutat, hogy végigjátszotta az Ausztriai találkozót. Arra számít, hogy az osztrákok elleni élvezetes siker plusz lendületet ad a magyar válogatottnak.

– Nyílt sisakos küzdelem volt, a kezdetektől keményen egymásnak mentünk. Az első 10-15 percben az osztrákok jobban játszottak, ekkor jutottak kapufáig is. Elmondhatatlanul örülök, hogy végül nekünk sikerült betalálni. A hajrában már kinyíltak az osztrákok, így rá tudtunk tenni még egy lapáttal.

A fiatal középpályás a Németország elleni felkészülési mérkőzéshez hasonlította a találkozó elejét.

– Akkor is kicsit lassan kezdtünk, aztán szép lassan passzról passzra építkeztünk, egyre jobban tartottuk a labdát, aztán a támadásépítésben is folyamatosan fejlődtünk a meccs alatt. De azt hiszem, ez a mai győzelem nagy lökést ad nekünk a következő csoportmeccsekre, és segít levetkőzni ezt a kisebb megilletődöttséget is.

Nagy Ádám számára természetesen „új szint” volt az Eb.

– Inkább fejben volt furcsa érzés; még a meccs után is azt beszéltük a társakkal, hogy néhányan fel se fogtuk, hogy tényleg Eb-meccset vívtunk, ráadásul győztes meccset. Felépítésben van még hová fejlődnöm, hogy a párharcokban, ütközésekben erősebb legyek, jobban fedezzem a labdát.

Nagy külön megköszönte a szurkolóknak az energiát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »