Nagy Ádám elmondta, miért a Bolognát választotta

A Bayern München sem elérhetetlen kemény munkával.

A Bolognába igazolt Nagy Ádám a Fradi TV-nek adott exkluzív interjút távozása előtt.

– Ambivalens érzések vannak bennem, mikor az Eb után először léptem be újra a Fradi öltözőjébe, az nagyszerű érzés volt. Az ismerős közeg, a társak miatt, és persze az sem elhanyagolható szempont, hogy tudtam, az idén is nagy célokért fog küzdeni a csapat. De már az is motoszkált a fejemben, hogy én ennek nem leszek, nem lehetek része, amit persze én választottam saját magamnak, az én döntésem volt.

A válogatott középpályás a ferencvárosi tapasztalatairól is mesélt – írja a csakfoci.

– Hatalmas köszönettel tartozom a Ferencvárosnak, hiszen kis túlzással csapat nélkül, az utcáról sétáltam be, de megkaptam a lehetőséget.

Másfél éve debütáltam a Paks ellen az NB I-ben, de olyan, mintha múlt héten lett volna. Eleinte még nagyon meg voltam illetődve, azonban a közeg, ami itt körülvett, nagyon sokat segített a fejlődésemben. Ha egy pillanatra is letértem volna a helyes útról, mindig odafigyeltek rám, és segítettek, hogy a jó irányba menjek tovább. Egy fiatal játékosnál nagyon fontos dolog az alázat, ha ez megvan, akkor a teljesítmény is folyamatosan javulni fog, minél több tapasztalatot szerez az ember.

Nagy Ádám arról is beszélt, miért a Bolognára esett a választása, és elmondta, mik a távlati céljai.

– A legfontosabb természetesen az volt, hogy minél többet tudjak játszani. Sokat beszélgettem a vezetőedzővel, a sportigazgatóval, és nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam, ez megerősített a döntésemben. Konkrét elképzelésük van, az első pillanattól számolnak velem, és úgy érzik, hozzá tudom tenni a részem a csapathoz. Taktikai téren rengeteget tudok fejlődni az olasz bajnokságban, ami a játékomat is még jobbá teheti. A nyelvet is szeretném mihamarabb megtanulni, ezt a klubnál is fontosnak tartják, és ebben abszolút partner vagyok. Az elmúlt időszak és az Eb legnagyobb tanulsága az volt számomra, hogy kemény munkával el lehet érni a világklasszisok szintjét. A kulcs abban van, hogy hinni kell, kőkeményen dolgozni, és két lábbal a földön maradni, de nem lehetetlen, ha minden pillanatban a maximumot nyújtod. Igenis el lehet jutni akár a Bayern Münchenbe, ilyen szintű topcsapatokba is, márpedig nekem ez a célom.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Bunkóság a köbön: Ezért akadt ki Szalai Ádám FellainireJuhász Roland visszavonul a válogatottólRovatok: SportTelepülés: MagyarországCímkék: sport, labdarúgás, magyar focista, Nagy Ádám, Bologna, Bayern MünchenForrás: Csakfoci


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »