Nagy a túljelentkezés a székelyföldi rendőri állásokra

Nagy a túljelentkezés a székelyföldi rendőri állásokra

Nagy az érdeklődés Székelyföldön a meghirdetett rendőri állásokra: Kovászna megyében négyszeres a túljelentkezés, Hargita megyében hárman, Maros megyében hatan szállnak versenybe egy-egy posztért.

rendorseg_rendorok_ao-8330_or_b

Nicoleta Marin, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője elmondta, az őszi rendőrtoborzón 44 állást hirdettek meg és a pénteki határidőig összesen 152-en jelentkeztek. A hétvégén lezajlott a pszichológiai vizsga, a kizáró jellegű felmérés eredményét a napokban hozzák nyilvánosságra, majd következik a sportvizsga és végül az írásbeli teszt. A végleges eredményt november 19-én közlik.

A szóvivő kifejtette, abban bíznak, hogy a pályázók eredményesen veszik az akadályokat és sikerül betölteni a meghirdetett munkahelyeket. Kovászna megyében városon 17 altiszti állást hirdettek meg, ezekre 72-en jelentkeztek, míg a 23 vidéki posztra 62-en pályáztak. A legnépszerűbbnek a rendőrkutya-vezetői munka bizonyult, a négy helyért 18-an versengenek. A tartalékba vonult rendőröknek is hirdettek két állást, ezzel lehetőségük lett volna visszatérni a belügyminisztérium kötelekéibe, de csak egy dolgozna újra a rendfenntartóknál. A szóvivő elmondta, a rendőrmunkára 18 és 50 év közöttiek jelentkeztek, a 152 pályázó között 45 hölgy is van.

Hargita megyében 71 helyre lehetett pályázni, a 62 közbiztonsági járőrön kívül kilenc közlekedésrendészeti feladatokat ellátó személyt kerestek, míg két állásra korábban tartalékállományba vonult rendőr jelentkezését várták. Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn elmondta, összesen 243 jelentkezést iktattak a pénteki határidőig.
Maros megyében is nagy a túljelentkezés, 389 személy a külsős toborzóra jelentkezett, míg hárman tartalékállományból térnének vissza.

Andreea Pop, a Maros megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerint az arányokat tekintve itt a két rendőrkutya-vezetői munkára a legnagyobb a túljelentkezés, tizenhárman szeretnének hatósági ebekkel dolgozni. A 25 városi közrendészeti helyre 150 külsős nyújtotta be dossziéját, míg a 27 vidéki közrendészi állásra 153-an jelentkeztek. A közlekedésrendészi munka is vonzó, a 13 helyre 73-an jelentkeztek a pénteki határidőig. A két „újraaktiválandó” rendőrségi – városi közrendészeti – munkahelyre mindössze három személy térne vissza.

Amint arról beszámoltunk, a román rendőrség közel 2400 szabad rendőri állást hirdetett meg, 2303 ezek közül közbiztonsági járőri, közlekedési rendőri, közszállítási rendőri és kutyavezető rendőri poszt, amelyek betöltéséhez nem szükséges rendőri iskola vagy más szakmai irányú képzettség. Sajtóinformációk szerint országszerte nagy az érdeklődés a meghirdetett állások iránt.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »