Nagy a gáz Brüsszelben: nem a szakértelem, hanem a mutyizás számít ott egyedül

Tökéletesen ez a konklúziója Pócs Balázs tegnapi, Néphazugságban megjelent hírcikkének, ami egyben elismerése portálunk megannyi elemzése helytállóságának is. A glóbuszt pókhálóként bevonó hatalmi körük haláltáncot járnak úgyszólván mindenki felett. Munka, becsület, tisztesség? Meglehetősen archaikus fogalmak számukra.

Csak egy fogalmat ismernek: az aranyat. Viszont fedezet nélkül. Ami miatt persze borítékolható bukásuk, késsen az bármennyire is. No de lássuk a hírcikk magvát:

„Nem a szakértelem, hanem a politikai kirakósjáték szabályai szerint alakult szombat este az EU brüsszeli állam- és kormányfői csúcstalálkozója. Az új külpolitikai főképviselő a tapasztalatlan és nemzetközileg pehelysúlyúnak számító Federica Mogherini olasz baloldali külügyminiszter asszony lett.”

Hírdetés

Szóval megint egy olyan valaki került döntéshozó helyzetbe, aki ahelyett, hogy szépen kavargatná odahaza a rántást és dajkálná porontyait, olyan kérdésekbe üti bele az orrát, amik megválaszolására teljesen képtelen. Pehelysúlyú. Ami viszont nem volt akadálya annak, hogy idén februárban kinevezzék olasz külügyminiszternek, noha személye eladdig „az európai politikai színtéren teljesen ismeretlen volt”.

Nem mernénk rá vállalkozni, hogy felidézzük, mennyire így volt ez már a kommunizmusban is. Ki mindenkiből lehetett akkor nagy hirtelen szakember szakértelem nélkül is! Csak párthű legyen ugye, aki építi a – szocializmust! E sorok írójának erről rögvest Kardos Pál jut az eszébe, akinek az ötvenes években Bolsevik vonások Petőfi költészetében címmel kaptak nyomdafestéket aranyat érő meglátásai.

Ha az Európa Parlament októberi plenáris ülése megszavazza az új Európai Bizottságot, november elején annak alelnöke Mogherini lehet, zárul a hírcikk. Ja, hogy pehelysúlyú? Mindegy. Tud mutyizni. Legalábbis amíg és ahonnan van mit lenyúlnia. Ha már viszont nem, félő, hogy el kell mennie – dolgozni. Éspedig szakértelemmel.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »