Nadal kihagyja Wimbledont?

Rafael Nadal sérült csuklója nem gyógyul, így immár nemcsak wimbledoni szereplése, hanem a riói olimpiai részvétele is veszélybe került. Mindenesetre ha választania kellene, ő a nyári játékokat választaná.

Vélhetően nincs pechesebb teniszező Rafael Nadalnál. A tizennégyszeres Grand Slam-bajnok spanyol remek formában érkezett Párizsba, és a Roland-Garroson két fordulón keresztül hibátlan teljesítményt nyújtott. Aztán váratlanul bejelentette, visszalép a csuklósérülése miatt. A korábbi világelső sérülése nem a kellő tempóban javul, és most már a wimbledoni részvétele is erőteljesen kérdéses. Nadal egyébként kétszer, 2008-ban és 2010-ben nyert Wimbledonban, 2009-ben szintén sérülés miatt hagyta ki a viadalt.

Most még van egy kis esély a szereplésére, ám Toni Nadal, a klasszis nagybátyja és edzője elárulta, ha választaniuk kell, bizony a riói olimpia kedvéért feláldozzák a világ legpatinásabb tornáját.

„Most csak a teljes gyógyuláson jár az eszünk, nem tűztünk ki időpontot a visszatérésére, de nem titok, számunkra az olimpiai szereplés elsőséget élvez. Csak akkor fog Wimbledonban játszani, ha azzal nem veszélyezteti a riói szereplést” – nyilatkozta a a Sky Sports Newsnak Toni Nadal.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »