Nácik és bevándorlók verekedtek össze Németországban

Nácik és bevándorlók verekedtek össze Németországban

Neonácik és bevándorlók csaptak össze szerda éjjel egy keletnémet városban. A rendőrség szerint mindkét csoport részeg fiatalkorúakból állt.

A városban megduplázták a szolgáló rendőrök számát, hogy a további összecsapásokat elkerüljék.

Drezda közelében, a keletnémet Bautzen főterén csaptak össze a menekültek és a neonácik szerda éjjel. A rendőrség szerint részeg fiatalok balhéztak, de azt elismerték, hogy etnikai alapú összecsapás történt.

A helyi rendőrparancsnok ismertette: – Nagyjából 15-20, kísérő nélkül utazó fiatalkorú menekült csapott össze kb. 80, német származású fiatallal. Nők és férfiak egyaránt voltak mindkét csoportban, és mindkét csoport tagjai söröket fogyasztottak a városban. A bevándorló fiatalok kövekkel és üvegekkel dobálták meg a másik csoportot, aminek a tagjai pedig megpróbálták elkapni őket. Az eset után megerősítettük a rendőri jelenlétet a városban, de még így is csak 25 rendőr teljesít szolgálatot, miközben a bajkeverők több százan vannak – mondta Uwe Kilz.

A szerda esti összecsapásoknak a rendőrség könnygázzal vetett véget. A bevándorlók szerint nem ez volt az első eset, hogy rájuk támadtak.

Mehdi Guinachi marokkói bevándorló elmondása szerint a külföldiek mindennap találkoznak az összecsapás helyszínén, és a nácik mindennap odamennek, hogy azt üvöltözzék, hogy menjenek haza. Guinachi szerint a rendőrség azonban sose csinál semmit. „Mutattam nekik a sebet, amit a verés miatt szereztem, mire mondták, hogy ez nem nagy dolog. Olyan, mintha a nácik oldalán állnának” – mondja egy marokkói bevándorló.

A neonáci szervezet tagjai tagadják, hogy ők provokálták volna az összecsapást. Állításuk szerint a 20 bevándorló támadt rá 80 szélsőjobboldalira.

„Csak itt ültünk, ahogy itt ülünk éjjel-nappal. Nyugodt volt minden, mielőtt az összecsapás kezdődött. De azóta a rendőrök rendszeresen megjelennek és zaklatnak minket. Szóval biztos, hogy lesznek még összecsapások” – fenyegetőzött Sandro, az egyik szélsőjobboldali fiatal.

Angela Merkel bevándorláspárti politikája a keleti német tartományokban a legnépszerűtlenebb. Nem véletlen, hogy a kormány csak a migránsok kb. 3 százalékát telepítette le itt. Bautzenben egy menekültközpont épült volna, de ezt februárban felgyújtották a helyiek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »