Na végre, megújul a Szent Imre-templom! Ellenzékből ér el kormányzati sikereket a Jobbik

A Jobbik üdvözli Lázár Jánosnak a Kormányinfón tett bejelentését, miszerint támogatják az újbudai Szent Imre-templom felújítását, amit májusban költségvetési módosító javaslatként nyújtott be Novák Előd a XI. kerület jobbikos országgyűlési képviselőjeként, a párt választókerületi elnökeként, de az Országgyűlés fideszes többsége leszavazta azt.

 

Novák a kormányzati kommunikációra és konzultációra előirányzott 15 milliárd 590 millió forint terhére javasolta, hogy csoportosítsanak át 500 millió forintot a Szent Imre-templom szerkezeti és homlokzati felújítására, indoklása szerint Újbuda jelképe a Feneketlen-tó és annak látképe, melynek részét képzi a Szent Imre-templom is a Villányi úton.

Az ellenzéki néppárti politikusa szerint a plébániatemplomban nyüzsgő egyházi és közösségi élet van, miséik rendkívül látogatottak, és szerencsére a környező gimnáziumok miatt sok fiatal is jár oda. Azonban a templom homlokzata és szerkezeti állapota szemet szúróan rossz állapotban van, így a szerkezeti és homlokzati felújítása indokolt és sürgető. Novák úgy értékelt a módosító javaslat benyújtása után, hogy

„bár a kormánypártok leszavazták, bízhatok benne, hogy hamarosan sajátjukként állnak elő vele”.

Erre nem is kellett sokáig várni, ami újabb bizonyítéka annak, hogy a Jobbik kormányra kerülését megelőzően is tud kormányzati sikereket elérni.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »