Na végre: Elviszik a táborozó élősködőket, ha maguktól nem mennek

Két hetet kapnak az Athén kikötővárosában, Pireusz mellett táborozó migránsok arra, hogy önként menjenek a hadsereg építette menekülttáborokba. Ha ezt nem teszik meg, erőszakkal bírják rá őket erre. A görög parti őrség közleményében azt írta: “Minden erőfeszítést meg fogunk tenni, hogy meggyőzzük a migránsokat: saját érdekükben áll, hogy menjenek a menekülttáborokba”.

Magyar Menedék - Badiny

A görögök becslése szerint a balkáni migrációs útvonal március 9-i lezárása óta nagyjából 53 ezerre nőtt a Görögországban ragadt migránsok száma. Nagyjából harmaduk tagadta meg, hogy menekülttáborokba vonuljon, így rögtönzött táborokban vertek sátrat Pireuszban és a görög-macedón határ mentén.

Több mint 4000 migráns táborozik Pireuszban, a kikötőváros viszont fontos a Görögország számára létfontosságú idegenforgalom szempontjából.

Csütörtökön a görög belügyminisztérium tisztségviselői tolmácsok segítségével órákon át igyekeztek meggyőzni az embereket, hogy vonuljanak egy új menekülttáborba Görögország északi részén. Fényképek segítségével magyarázták a migránsoknak, hogy milyen jellegű létesítményeket nyitottak meg számukra.

Az egyik önkéntes tolmács azt mondta: „igyekszünk elmagyarázni, hogy az új menekülttáborok jó felszereltséggel rendelkeznek, illetve azt, hogy ott az embereknek lehetőségük lesz a menedékkérelmük benyújtására… Az emberek azonban félnek odamenni, mert attól tartanak, hogy elszigetelik őket, és kifogynak pénzükből. Nagyobb biztonságban érzik magukat, ha Athén közelében maradhatnak” – írja az MTI.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »