Na, most meg bűnrészesek vagyunk…

Az Európai Unió tagállamainak csaknem fele gyilkosságok és kínzások bűnrészesévé válhat azzal, hogy fegyvereket exportál Egyiptomba – figyelmeztetett az Amnesty International (AI)

Magyar Menedék - Ősmagyar

Az AI szerint “az EU 28 tagállama közül 12 Egyiptom fontos partnere a fegyverek és rendőrségi felszerelések szállításában”. A londoni székhelyű szervezet Nagy-Britanniát, Németországot és Olaszországot emelte ki fő exportőrként, és azt írta, hogy Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Franciaország, Bulgária, Ciprus, Románia és Spanyolország is adott el fegyvert vagy rendőrségi felszerelést az észak-afrikai országnak.

Az EU 2013 augusztusában – miután a rendőrség és a hadsereg Mohammed Murszi megbuktatott iszlamista elnök mintegy 800 hívével végzett Kairóban néhány óra leforgása alatt – úgy döntött, hogy felfüggeszti minden olyan eszköz, felszerelés, berendezés kiviteli engedélyét Egyiptomba, amely “felhasználható az elnyomáshoz”.

A demokratikusan megválasztott Murszit váltó Abdel-Fattáh esz-Szíszit számos nemzetközi szervezet vádolta meg azzal, hogy kíméletlenül elhallgattatja az általuk tekintélyelvűnek nevezett politikáját bíráló hangokat.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »