Na, ezért életveszélyes a korrupció – lopástól az árulásig

Lehet, hogy minden hatalom lop, de a korrupció egy bizonyos szintjén túl a hazaárulás már eleve bele van kódolva a rendszerbe.

Hogy a Fidesz-kormány korrupt, az lassan már annyira evidens tény lesz, mint a gravitáció, vagy a Föld gömbölyűsége (bár a híres rapper, B.O.B állítólag már cáfolta ezt is). Az idei felmérések szerint már a kormánypárti szavazók többsége sem tartja tisztességesnek Orbánékat. Mégis, töretlenül ők maradtak a legnépszerűbb politikai erő. És ennek nem csak a migrációs válság 101 százalékos kommunikációs kiaknázása az oka. Hanem az is, hogy a legtöbben csak legyintenek, és azt mondják: úgyis mindenki lop, és ezek legalább nem árulják el az országot, nem akarnak idegeneket telepíteni ide.

A menekültügyi alkuról szóló híresztelések azonban éles fényt vetnek rá, hogy ez a képlet sajnos nem ennyire egyszerű.A Magyar Nemzet friss, ropogós értesülése szerint Orbánék készek „konstruktívabban viszonyulni a menekültkérdéshez”, sőt „bizonyos felajánlásokat is tenni”, ha Merkel mutti segít elsikálni Brüsszelben a Paks II, és a Budapest-Belgrád vasútvonal beruházások korrupciógyanús közbeszerzései körüli balhét.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT

Forrás: alfahir.hu

Az elhárítás vezetőjével találkozott Vona Gábor című cikk elérhető ITT


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »