Muzulmán lett a Nemzeti Front képviselője – párttársait is erre ösztönzi

Muzulmán lett a Nemzeti Front képviselője – párttársait is erre ösztönzi

A francia Nemzeti Front egyik ifjú helyi képviselője a keresztény vallásról áttért az iszlámra, mivel „sok a közös” az iszlámban és a Nemzeti Frontban. A párttársai iszlámra áttérését videóüzenetben bátorító képviselő cselekedete zavarodottságot és haragot váltott ki egykori bajtársai körében.

Maxence Buttey, a francia Nemzeti Front egyik helyi tanácsnoka a Párizs keleti külvárosában lévő Noisy -le -Grand-ban, videóüzenetben magyarázta el magas rangú párttársainak, hogy sok a közös az iszlámban és az FN-ben, közös értékeket vallanak, és együtt fogják megmenteni Franciaországot.

A 22 éves tanácsnok üzenetében a Korán – egyébként elvitathatatlan – értékeit és az FN iszlámhoz hasonló értékeit is ecsetelte.

-Mindkettőt démonizálják, és mindkettő nagyon távol áll a médiában róla kialakított képtől. Ahogy az iszlám, az FN is a leggyengébbeket védi – mondta Buttey a Le Parisiennek. Hozzátette, hogy nehéz elhinni szeptember 11. hivatalos verzióját, és kétségeinek adott hangot a Merah-ügyben is.

Hírdetés

-Sok szavazóm csalódott lesz a választásom miatt. Készen állok azonban elmagyarázni nekik, hogy az iszlám missziója egyesíteni az összes férfit és nőt – közölte, bár az egyesítendők bőrszínére most nem tért ki.

-Katolikus voltam, de amikor újraolvastam a Bibliát számos inkoherenciát fedeztem fel benne. Amikor elolvastam a Koránt, rájöttem, hogy ez a vallás sokkal nyitottabb – mondta Buttey, aki egy imámmal is konzultációkat folytatott.

Mohamed Merah az az al-Kaida által motivált fegyveres volt, aki Dél-Franciaországban hét embert megölt 2012-ben.

Az egykor harsányan zsidóellenes Jean-Marie Le Pen pártja nevében Jordan Bardella elmondta, hogy megfosztották pártisztségétől Butteyt, leváltani azonban nem tudják a tanácsnoki posztjáról a muzulmán bevándorlók okozta problémáktól is sújtott országban.


Forrás:deres.tv
Tovább a cikkre »