Muzulmán lányokat bántalmaztak Bukarestben

Két 18 éves muzulmán lány bántalmazásának gyanújával hivatalból vizsgálatot indított a bukaresti rendőrség, miután egy fiatalokból álló csoport állítólag letépte róluk a hajukat takaró fátylat és megverte őket egy bukaresti utcán.

A Mediafax hírügynökség pénteki tudósítása szerint a két muzulmán lányt napközben, a belvárosi Moşilor úton támadta meg három fiú és két lány. A Muzulmán Nővérek elnevezésű egyesület közleménye szerint a sértettek fejéről letépték a fátylat és ütlegelni kezdték őket, emiatt fejükön és kezükön is sérüléseket szenvedtek. „Nagy sokára, egy férfi közbelépése mentette meg őket a támadóktól” – írta a szervezet.

A közlemény megjelenése után a bukaresti rendőrség szóvivője megerősítette: az áldozatok egyike szüleivel jelentkezett az egyik rendőrőrsön. A rendőrök elkísérték őket a helyszínre, de nem sikerült azonosítaniuk a támadókat. Mivel a szülők nem akartak írásos panaszt tenni, a rendőrség hivatalból indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.

A Muzulmán Nővérek egyesület nyilatkozatában aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a média „téves képet fest a terrortámadásokról, nem tesz különbséget a terroristák és az egyszerű muzulmánok” között.

„A muzulmánok elítélik ezeket a terrortámadásokat és általában az erőszakot. A Romániában élő muzulmánok békések, több mint felük itt született és nevelkedett román állampolgár. Nem akarjuk megosztani a társadalmat, békében szeretnénk élni, mint eddig, és nem akarunk többé ezekről az ismétlődő esetekről hallani” – idézte az MTI az egyesület közleményét.
A muzulmán felekezet vezetői a Hotnews.ro portálnak elmondták: három korábbi hasonló esetről van tudomásuk, de egyik sem volt ennyire erőszakos.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »