Muzsenko az utolsó mozgósított tartalékosok leszereléséről beszélt

Először a legjobban szolgálatot teljesítő katonákat, valamint azokat a tartalékosokat szerelik le, akiknek a családja nehéz körülmények között él – tette közzé Facebook-oldalán Viktor Muzsenko, az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának vezetője.

Muzsenko hozzátette, hogy most leszerelő tartalékosoknak a közeljövőben biztosan nem kellesz a kelet-ukrajnai terrorellenes műveletek (ATO) területén szolgálatot teljesíteniük. Továbbá azt is megjegyezte, hogy a bérezés miatt sem kell aggódniuk, mert elegendő pénzügyi forrás áll rendelkezésre a katonákkal való elszámolásra – tudatja a Korrespondent.net.

Mint ismeretes, Petro Porosenko ukrán elnök rendeletet írt alá, amelyben utasított az utolsó mozgósított tartalékos katonák leszerelésére. Az államfő Facebook-oldalán közzétett üzenetében ígéretet tett arra, hogy a kelet-ukrajnai fronton ezentúl csak szerződéses katonák lesznek. Porosenko azt írta, hogy október végéig minden tartalékos, akit tavaly, a hatodik hullámban mozgósítottak hazatérhet családjához.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Poltorak: Ukrajnában egy katonára évente közel 7000 dollárt költenekA kelet-ukrajnai frontot megjárt katonákkal töltenék fel az Ukrán Nemzeti RendőrségetSzerződéses katonákkal tölti fel a sorait az Ukrán Nemzeti GárdaRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Viktor Muzsenko, ukrán hadsereg, ukrán katonák, demobilizáció, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »