Művelt migránspártiak, ébredjetek!

Egyetemet végzett, komoly emberek. Fiatalok, középkorúak és öregek. Családapák, családanyák, elváltak és függetlenek. Politikusok, civilek, mérnökök és hétköznapi emberek. Többnyire gondolkodó személyek. Homo sapiensek.

kvotaszavazolap555_b

Olyanok, akik diákokat oktatnak, tudományos kutatással foglalkoznak, alkotnak, vagy újságírói tevékenységet folytatnak. Kiálltak a számukra kiemelkedően fontos közösség, az Európába özönlő, burkainvázióval fenyegető migránsok védelméért. A magyar népszavazáson elsöprő győzelmet arató NEM-ek ellen.

Tudja Isten, hogy mi okból szeretik őket, de szeretik. Nekik fontosabb az iszlám szellemiség Kárpát-medencei térhódítása, mint az európai, keresztény értékrend megtartása. Fontosabb a nyugati civilizációval szembenálló, idegen kultúrákból érkező személyek előjogainak a biztosítása, mint az ittlévők biztonsága, mindennapos nyugalma, civilizált viselkedésmódja. Nekik sokkal többet jelent az éppen ideirányított menekültek betelepítése, mint a mi gyermekeink jövőjének elősegítése. Inkább mellettük állnak ki, ők jelentik számukra a fontosabb problémát, és nem az, amire a népszavazás eredményéből következtetni lehet.

És itt vagyunk mi, a többiek. Másként látjuk ezeket a dolgokat. Nem hiszünk a balliberális eszmékben, nem hiszünk a gyurcsányistáknak. Nem hiszünk Junckernek, nem hiszünk a német kancellárnak. Nem kérünk olyan magyarázkodásból, amely szerint az utóbbi időben meghozott elhibázott döntések nem érnek fel egy történelmi katasztrófával. Nem akarunk a migránsáradat miatt lezárt határokkal élni, nem akarunk idegengyűlöletre, elszigetelődésre, valamint agresszív cselekedetekre és terrorizmusra nevelt személyekkel együtt élni. Élve a szavazati jogunkkal, felléptünk a kényszerbetelepítések ellen.

Bebizonyosodott, hogy a magyar szavazók körében ez a normális – vagy más szóval élve általános, átlagos, természetes, szokványos, egészséges és mértékadó – nézet. Ez ellen lehet agitálni, lehet kampányolni, vagy gyűlöletkeltéssel élni, de az nem más, mint eltérés a normálistól. Még akkor is, ha azt egy szakmailag elismert, művelt ember teszi.

Mi nem tehetünk arról, hogy létrejött Európában, Magyarországon és Erdélyben is a migránspártiak művelt csoportja. Talán ők sem hibásak ezért. A törvény a butaságot nem tiltja. És ha valaki egyetemi, sőt doktori diplomával akarja ezt a mivoltát tetézni, hát Istenem. Még ehhez is megvan a joga. A többieknek viszont, akik nem tartoznak ehhez a csoporthoz, akik diplomával vagy anélkül, de józanul és logikusan gondolkoznak, azoknak komoly felelősségük van abban, hogy ne engedjék hatalomhoz jutni a már említett személyeket. Ha kell szavazással, ha kell felszólalással, ha kell határozott kiállással. Mert a NEM szavazatok elsöprő győzelmet arattak.

Ferencz Zsombor, Marosvásárhely


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »