Muszlim volt, a terroristák elengedték volna, de a barátaival együtt halt meg a dakkai merényletben

Muszlim volt, a terroristák elengedték volna, de a barátaival együtt halt meg a dakkai merényletben

Faráz Hosszain muszlim volt, bengáli származású, az Egyesült Államokban tanult. Diáktársnőivel együtt július 1-jén abban a dakkai étteremben vacsorázott, ahol a terroristák kegyetlenül meggyilkoltak húsz embert. Szabadon engedték volna, mert tudott idézni a Koránból, de ő társaival maradt.

Július 1-jén, pénteken este Banglades fővárosában, Dakkában iszlám szélsőségesek törtek be egy étterembe a diplomatanegyedben. A terrorista akciónak körülbelül húsz halottja és harmincöt sebesültje  van, főként olasz és japán állampolgárok. 

A Holey Artisan Bakery vendégei között sok külföldi volt, köztük Faráz és két diáktársnője. A 19 éves, indiai származású Tarisi Dzsáin Kaliforniában tanult, édesapja nem sokkal ezelőtt Bangladesbe költözött, őt látogatta meg a szünidőben. Abinta Kábir Farázzal együtt Atlantában az Emory University diákja volt. Gyerekkori barátok voltak, Abinta Miamiban született, bengáli származású szülőktől.

Faráz húszéves volt, muszlim, ismerte a Koránt. A terrorista csoport bozótvágó késekkel és géppuskákkal felfegyverzett hét tagja végigment az asztalok között, és ráparancsoltak a vendégekre, idézzenek a Koránból, mondjanak el egy imát. „Csak a külföldieket öljük meg” – mondták a terroristák, és megengedték Faráznak, hogy néhány lefátyolozott muszlim nővel együtt elhagyja a helyiséget. Szólt, hogy bent van két barátnője. A csoport egyik parancsnoka végigmérte a lányokat, és mivel európai ruhát viseltek, nem engedte ki őket. Faráz úgy döntött, hogy akkor ő is visszafordul, velük marad. A többiekkel együtt őt is meggyilkolták.

Testvére így nyilatkozott róla a merénylet után: „Amikor azt mondták neki, hogy megmentheti az életét, mert muszlim, miközben a két lány számára nem volt menekvés, Faráz úgy döntött, visszafordul, és velük együtt várja sorsa beteljesedését. Ha jól tudom, azt kérték tőle, mondjon el egy imát. Ő igaz muszlim volt, de nem azért, mert tudta az imákat, hanem azért, mert feláldozta az életét másokért.”

Forrás: Huffingtonpost.it; Tpi.it; MTI

Fotó: Huffingtonpost.it

Magyar Kurír
(tzs)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »