Munkaszüneti nap lesz nagypéntek

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek

Munkaszüneti nap lesz nagypéntek – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarországi Református Egyház Zsinatának emlékülésén, október 14-én Budapesten.


Az 1956. évi forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából, az áldozatok és üldözöttek emlékére rendezett eseményen a kormányfő köszöntőjében kiemelte: a reformáció emlékéve alkalmas pillanat arra, hogy ezzel a lépéssel a nagypéntek méltó megünneplését segítsék.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a diktatúra hideg valósága felőrli az emberi méltóságot, utána általában üresség, megcsappant életerő marad. Hozzátette ugyanakkor: Magyarországon „a hőseink győztek, mert elérték, hogy ha titokban is, de volt mire büszkének lennünk”, (…) az utódokra nem a diktatúra negyven évnyi nyomasztó sötétségét, meghasonlást, hanem a kiállás, a bátorság, a hősiesség és a nagyság dicsőségét hagyták örökül.

Nagypénteken Jézus Krisztus halálára emlékezünk.

A döntés értelmében ezentúl négynapos munkaszünettel ünnepelhetjük meg a kereszténység legnagyobb ünnepét Magyarországon. Ez jövőre április 14. és 17. között lesz.

Forrás: MTI

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »