Multikulturalizmus: etnikai zavargásokat importált Németország

Kölnben a hatóságok arra kényszerültek, hogy lemondják a kurd kulturális fesztivált, miután a rendőrség figyelmeztetést adott ki, hogy összecsapásokra lehet számítani a török és kurd kisebbség közt. Köln rendőrfőnöke azt mondta, okkal tarthatnak attól, hogy a Törökországban fellángoló etnikai feszültségek átgyűrűzhetnek Németországba – a török és kurd kisebbség közt akár utcai összecsapásokig fokozódhat a feszültség.

A 24. kurd kulturális fesztivál szeptember 3-án kezdődött volna. Köln rendőrfőnökének közleménye szerint azonban figyelmeztette a rendezvény színhelyéül szolgáló stadion tulajdonosát, hogy ne írja alá a program megtartását garantáló megállapodást, mert számítani kell arra, hogy a rendezvény alkalmából a két etnikai kisebbség közti összecsapások kezdődhetnek.

Jürgen Mathies közleménye szerint az elmúlt egy hónapban nyomon követték a török és kurd kisebbség közti feszültség fokozódását, ami indokolttá tette az ehhez hasonló rendezvények lemondását.

Köln rendőrfőnöke azt mondta, okkal tarthatnak attól, hogy a Törökországban fellángoló etnikai feszültségek átgyűrűzhetnek Németországba – a török és kurd kisebbség közt akár utcai összecsapásokig fokozódhat a feszültség. Németországban több mint 3 millió török bevándorló él, köztük török állampolgárságú kurdok is.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »