Műfüvön hangol a magyar válogatott Feröer ellen

Műfüvön hangol a magyar válogatott Feröer ellen

Műfüves pályán gyakorolt a magyar labdarúgó-válogatott a Feröer-szigetek elleni, jövő csütörtöki világbajnoki selejtezőre. Bernd Storck szövetségi kapitány az itthon játszó futballistákkal készült eddig, a légiósok vasárnap csatlakoznak a kerethez.

Már a Feröer-szigeteki világbajnoki selejtező mérkőzésre hangol a magyar válogatott. Bernd Storck hétfő óta tréningezik 17 itthon játszó futballistával, hozzájuk csatlakoznak majd a légiósok. A Telkiben edzőtáborozó játékosok az U21-es válogatott ellen léptek pályára edzőmérkőzésen, amelyen az újoncok is bizonyíthattak a szövetségi kapitánynak.

Mint például Bognár István. A kapitány meghívót küldött a Diósgyőr kiváló képességű középpályásának is, aki remekül kezdte a szezont – az első két fordulóban háromszor is eredményes volt, és az edzőmeccsen is góllal járult hozzá a 4-2-es győzelemhez. „Nagyon örülök, hogy meg tudtam mutatni magam a héten, és hogy itt lehetek. Próbálom nap mint nap bizonyítani, hogy helyem van itt, remélem, valamennyire sikerült, de nyilván még csak az út elején vagyok. Az első lépést, hogy itt voltam, megtettem, úgyhogy nagyon boldog vagyok” – mondta a Diósgyőr labdarúgója.

Böde Dániel kemény mérkőzésre számít a Feröer ellen. A Ferencváros csatárának jó emlékei vannak a szigetországi csapat ellen, hiszen a hazai Eb-selejtező összecsapáson az ő két góljával nyert a magyar válogatott 2-1-re. „Mindenféleképpen nehéz mérkőzésre számítok, tavaly is megszenvedtünk, meg egy jó pár csapat is. Elég érdekes ott a műfüvön játszani, úgyhogy bízom abban, hogy a három pontot el tudjuk hozni” – jelentette ki a Ferencváros játékosa.

A szövetségi kapitány fontosnak tartja, hogy műfüvön készülnek, hiszen a Feröer-szigetek ellen is ilyen borításon kell pályára lépni. Bernd Storck az újoncokról is szót ejtett. „Fontos volt, hogy az újak jól tudjanak integrálódni a csapatba, és hogy elsajátítsák azt a stílust, amelyben a válogatott játszik. Meg kellett tanulniuk, hogy a pozíciójukban mit várok el tőlük. Jó munkát végeztek, jó srácokról van szó, néhányukat a jövő hétre is meg fogom hívni, hogy újra lássam, hogyan teljesítenek. Van néhány sérült játékosunk is, meg kell nézni, hogy kik azok, akik vasárnap csatlakozni tudnak a válogatotthoz, és nagyon jó felkészülés kell a Feröer elleni meccsre” – nyilatkozta a kapitány.

A Feröer-szigetek–Magyarország vb-selejtezőt szeptember 6-án rendezik. A magyar csapat emellett Svájccal, az Eb-győztes Portugáliával, valamint Andorrával és Lettországgal szerepel egy csoportban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »