MSZP: Több ponton sem állja meg helyét a plakátok szövege

MSZP: Több ponton sem állja meg helyét a plakátok szövege

Tájékoztatási kötelezettsége van a kormánynak a kvótanépszavazással kapcsolatban, jelentette ki Nemény András, az MSZP alelnöke Magyarország élőben című műsorunkban.

A politikus hozzátette, hogy a kormány csak semleges pozícióból tájékoztathat, és tartózkodnia kell a dezinformációk terjesztésétől. Többek között a plakátokon megfogalmazott állítások tartalma miatt fordult az MSZP a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

„Amit mi konkrétan kifogásoltunk, egyet vettünk ki, ez a városnyi illegális bevándorlót kíván Brüsszel betelepíteni. Na most ez több ponton is – azt gondoljuk, hogy – nem állja meg a helyét, egyrészt a városnyi, amin persze lehet elvitatkozni, hogy mekkora városok vannak Magyarországon, de ma a törvényi definíció szerint tízezer fő fölött lehet várossá nyilvánítani egy várost. Ez az egyik része. A másik része, hogy illegális bevándorlókról beszélni akkor, amikor engedélyezett menedékkérők áthelyezéséről – ezerháromszázról van szó, akkor az biztos, hogy dezinformáció. Ráadásul ezerháromszáz olyan emberről, akiről Orbán Viktor is egyetértően döntött, hiszen aláírta az erről szóló tanácsi rendeletet” – fogalmazott az MSZP alelnöke.

Tekintse meg a Nemény Andrással készült teljes beszélgetést:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »