MSZP: Kubatov magyarázkodása szánalmas

Kubatov mentegetőzése azért is rendkívül szánalmas, mert ma már mindenki látja és érti, mi is történt a Nemzeti Választási Irodánál, az emberek tisztában vannak azzal, hogy az NVI-nél megjelent kigyúrt verőlegények a Fidesz érdekei szerint cselekedtek – írta MTI-nek küldött nyilatkozatában Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke.

Állítása szerint tény, hogy a Fidesznek érdeke a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazás megakadályozása, amit szerinte Lázár János is elismert, amikor azt mondta: ha ezt a népszavazást megtartják, a Fidesz el fogja veszíteni. „Tény, hogy az MSZP-s Nyakó Istvánt a kigyúrt verőemberek megakadályozták abban, hogy alkotmányos jogával élve elsőként adhassa le népszavazási kezdeményezését. Ezt a Kúria jogerős ítélete is megállapítja. Tény, hogy Kubatov Gábor a Fidesz alelnökeként az FTC elnöke is, és az is tény, hogy a kigyúrt verőlegények a Fradi Securitynek dolgoztak. Tény, hogy Kubatov Gábor hetek óta nem mer kiállni a valódi nyilvánosság elé, csak a kormány ellenőrzése alatt álló médiumoknak mer nyilatkozni. Ha mindezen tények ismeretében a műholdas távközlés és az internet korában Kubatov Gábor azt hiszi, hogy az ő tengerentúli távollétének bizonygatása meggyőző magyarázat, akkor ki kell ábrándítanunk: egy szavát sem hiszi el senki” – írta közleményében Lukács.

Kommunikáció

Ismert, a Fradit vezető Fidesz-alelnök először az MTI-nek mondta, méltatlan, ami a választási irodánál történt, illetve a ma megjelent a Magyar Időknek nyilatkozott. Utóbbi interjújában azt állította, hogy kopaszok nem az ő alkalmazottai, noha „a Fradi egy-egy mérkőzésén is felbukkanhattak úgy, ahogy akár más sportszervezetek rendezvényén is”. Ugyanakkor ezzel nem cáfolta, hogy ismeri-e őket.

Két hete állóháború alakult ki a Nemzeti Választási Iroda épületénél, miután kopasz férfiak elállták az MSZP-s Nyakó István útját. A kidobókról a Fradi-ultrák azt írták: egyre többen vélnek felfedezni futballmérkőzéseket biztosító embereket a választási iroda székházában lévő, bomberdzsekis férfiak között. Szerintük Kubatov politikai célokra használta fel a Fradi biztonsági cégének embereit. Az Erdősinét kísérő V. Ádámról olyan állítások láttak napvilágot, hogy Kubatov Gábor FTC-elnök titkárának gimnáziumi osztálytársa volt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »