MSZP: Ha nem lesz újabb partizánakció, támogatjuk

MSZP: Ha nem lesz újabb partizánakció, támogatjuk

Az MSZP nem támogatja a kormány terrorveszélyhelyzetre vonatkozó alaptörvény-módosítási javaslatát, mert azok inkább a kormánypártok propaganda céljait szolgálnák, mintsem a magyar emberek biztonságát – mondta Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke Magyarország élőben című műsorunkban.

A terrorizmus elleni fellépéssel összefüggő belügyminisztériumi előterjesztést viszont támogatja az MSZP, miután kikerült a törvénytervezetből, hogy a miniszterelnök és a kancelláriaminiszter is automatikusan hozzáférhessen a titkosszolgálati információkhoz.

„Ez nem azt jelenti, hogy Magyarország miniszterelnöke ne férhetne hozzá minden információhoz, csak megvan ennek a szolgálati útja, a belügyminiszteren keresztül. Mi ehhez ragaszkodtunk. Jogállamokban ez úgy működik, hogy aki felügyeli, az látja az információt, és közvetve eljuthat a miniszterelnökhöz. Erre volt egy bátortalan kísérlet most, hogy automatikusan is hozzáférjen a kancelláriaminiszter és a miniszterelnök is, de most visszaállt az eredeti javaslat, amit, ha most addig nem látok rá jogi lehetőséget, hogy újabb partizánakciót indítsanak, akkor kedden ezt támogatni fogjuk” – közölte a politikus.

Tekintse meg a Molnár Zsolttal készült teljes beszélgetést:

Mint ismert, zárt ülésen tárgyalt az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint honvédelmi és rendészeti bizottsága ma a terrorizmus elleni törvénycsomagról. Pintér Sándor előterjesztése a terrorfenyegetettség esetére vonatkozó középszintű intézkedéseket foglalja össze. A javaslatok a kormánypártok által kezdeményezett alaptörvény-módosítást egészítik ki, amely új, különleges jogrendként létrehozná a terrorveszélyhelyzetet. Ennek elrendelésével a Magyar Honvédség erőit is be lehetne vetni. Simicskó István honvédelmi miniszter azt mondta: bízik abban, hogy a javaslat végül megkapja a szükséges támogatást. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »