MSZP: a kormány nincs felkészülve egy terrortámadásra

Az MSZP értékelése szerint Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs szerdai ülése után elismerte, hogy kormánya ma nincs felkészülve egy magyarországi terrortámadásra, de ebből nem következhet az, hogy ismét megpróbálja “átnyomni” a parlamenten az egyszer már megbukott, a terrorveszélyhelyzettel kapcsolatos alaptörvény-módosítást.

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke és Harangozó Tamás, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista alelnöke ezt szerdán arra reagálva közölte, hogy Orbán Viktor az operatív törzs ülése után azt mondta, fenntartják a kettes terrorfokozatot, illetve szólt arról, Magyarországnak technológiai fejlesztéseket kell végrehajtania.

A kormányfő elmondta: utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy a szerdai kormányülésre minden olyan, a terrorizmussal kapcsolatos tervezetet készítsen elő, amely korábban politikai viták miatt megrekedt; ilyen például az alkotmánymódosítás.

A két szocialista politikus az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta: az MSZP a miniszterelnök által bejelentett vagy elrendelt intézkedések mindegyikére már két hónappal ezelőtt javaslatot tett, de azokat a Fidesz lesöpörte az asztalról.

Molnár Zsolt és Harangozó Tamás szerint a kormányfő minden, a kormánya felkészületlenségéből fakadó felelősséget viselnie kell azért, hogy csupán a keddi brüsszeli események után jutott el oda, hogy elfogadja ezeket a javaslatokat.

Hozzátették: alaptörvény-módosítás nyilvánvalóan nem a magyar emberek biztonságát, csupán a Fidesz önző hatalmi érdekeit szolgálja.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »