MSZP: A kormány meghívót nyújt a bevándorlóknak

MSZP: A kormány meghívót nyújt a bevándorlóknak

Lefölöznék a letelepedésikötvény-bizniszben részt vevő cégek extraprofitját a szocialisták.

Ezért törvényjavaslatot nyújtottak be a parlamentnek. Demeter Márta MSZP-s képviselő parlamenti felszólalásában arra emlékeztetett, a kormány úgy költ milliárdokat a bevándorlásellenes kampányra, hogy közben a Rogán-féle letelepedési papírokkal maga hívja meg a gazdag migránsokat. A politikus azt is hangsúlyozta: az Afrikában, Kanadában vagy Törökországban elérhető hirdetések azzal is kecsegtetik a vevőket, hogy rövid időn belül állampolgársághoz is juthatnak, vagyis a kormány végső soron a magyar állampolgárságot árusítja ki.

„A magyar kormány együttműködésével az offshore cégek a következő szöveggel csalogatják be az embereket: Szerezzen állandó lakhelyet magának és családjának az Európai Unióban! – felsorolva a kedvezményeket, hogy hogyan lehet vízummentes hozzáférése bárkinek a schengeni övezethez. Ez egy meghívó a bevándorlóknak, amelyet az Orbán-kormány küldött ki. Immár 16 ezer emberről, köztük sajnos bűnözőkről beszélünk, miközben több mint 12 milliárdért folytatnak bevándorlásellenes kampányt, gratulálok” – mondta felszólalásában Demeter Márta szocialista országgyűlési képviselő.

Hazugság, hogy könnyítenének az állampolgárság megszerzésén – ezt válaszolta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára. Szerinte azok, akik letelepedési kötvényt vásárolnak, négyszeres biztonsági szűrőn esnek át, vagyis bűnözők nem juthatnak ilyen papírhoz. Visszautasította az ellenzéki képviselő azon feltételezését is, hogy Orbán Viktor részesedne a letelepedési kötvényekből befolyt pénzből.

„Magyarország nem állampolgárságot, hanem tartózkodási engedélyt ad a letelepedési kötvényt vásárló befektetőknek. A kérelmezők négyszeres szűrőn esnek át, a nemzetbiztonsági vizsgálatot a rendőrség, a TEK és az Alkotmányvédelmi Hivatal végzi, s együttműködnek a bevándorlási hivatallal. A kötvény megfelel az EU-s szabályoknak, a nemzetközi gyakorlatnak is” – hangzott a Belügyminisztérium államtitkárának válasza.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »