MSZP: A kormány becsapja az embereket

MSZP: A kormány becsapja az embereket

Becsapja a kormány az embereket, amikor arról beszél, hogy 4,2 millión dolgoznak az országban – állítja a szocialisták alelnöke.

Gúr Nándor szerint Magyarországon a 25 évnél fiatalabbak csaknem 16 százaléka munkanélküli, az érintettek háromnegyede legfeljebb közmunkásként tud elhelyezkedni. A politikus emlékeztetett: mintegy félmillió olyan munkavállaló is szerepel a statisztikában, aki diákmunkásként, közmunkásként vagy külföldön dolgozik, és 2010 előtt őket nem vették figyelembe az adatok összesítésekor. Gúr Nándor hozzátette: ma 8 ezer forinttal kevesebbet keresnek nettóban a közmunkások, mint a 2010-es kormányváltáskor.

„A Magyar Szocialista Párt azt mondja, hogy olyan rendszert kell felépíteni, ahol nem elmenekülnek az emberek, ahol nem hazug statisztikai számadatokon keresztül próbálnak jobb létet teremteni és azt sugározni, ahol a szakképzés rendszere úgy működik, hogy az a piaci igényekhez illesztett, ami egy picit előre is tekint és preventív módon képez, hogy akkor, amikor igény van, akkor az emberek már készen álljanak” – fogalmazott az MSZP alelnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »