MPSZ: Zenta rossz kezekbe került!

MPSZ: Zenta rossz kezekbe került!

A Magyar Polgári Szövetség elégedetlen a hétvégén megtartott helyhatósági választás eredményével, nem elsősorban a saját eredménye miatt, hiszen a párt teljesítette az előzetesen megfogalmazott elvárásokat, hanem amiatt, hogy a Szerb Haladó Párt várhatóan Zentán is része lesz majd a községet irányító hatalmi többségnek, hangsúlyozta mai sajtótájékoztatóján Rácz Szabó László, az MPSZ elnöke, aki úgy fogalmazott, Zenta rossz kezekbe került.

– Az előzetes elvárásaink alapján arra számítottunk, hogy három-négy képviselőnk fog bekerülni a községi képviselő-testületbe, és a választások igazolták az előzetes számításainkat. Ilyen szemszögből nézve akár elégedettek is lehetnénk a végeredménnyel, ugyanakkor nem vagyunk vele elégedettek, mert úgy érezzük, hogy Zenta rossz kezekbe került – hangsúlyozta Rácz Szabó László, aki beszélt a választási kampány során felmerült nehézségeikről és a választások tisztaságáról, majd felidézte programjuk meghatározó pontjait is.

– A helyzet jelen pillanatban az, hogy maradni fog a pártterror, amelyben két koalíciós partner fogja vezetni Zentát, az egyik a VMSZ, amely 11 képviselőt, a másik Szerb Haladó Párt, amely 5 képviselőt juttatott be a községi képviselő-testületbe. Itt és most leszögezem, hogy a várost a haladók fogják vezetni. Hiába van több képviselője a Vajdasági Magyar Szövetségnek, a Szerb Haladó Párt fogja vezetni a várost, akikről tudjuk, hogy nagyon sokan közülük részt vettek a polgárháborúban, sőt, annak elindításában is, emlékezünk a szendvicsekre és sok egyéb dologra is. Mi ezt mind leírtuk a szórólapunkon, figyelmeztettük Zentát, hogy mi fog történni – szögezte le Rácz Szabó László, aki nehezményezte, hogy a Magyar Kormány beleavatkozott a szerbiai belpolitikába, hiszen – ahogyan fogalmazott – azzal, hogy a Szerb Haladó Pártot támogatta, arra bátorította a vajdasági magyarok egy részét, hogy szavazzanak a Szerb Haladó Pártra. A párt elnöke kifejtette, attól tart, hogy rövidesen megindulnak majd a mandátumvásárlási kísérletek, ahogyan az négy évvel ezelőtt is történt, majd hozzátette, reméli, hogy a Tisza menti községek túlélik az előttünk álló időszakot.

Sajtótájékoztatóján Rácz Szabó László köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták az általa vezetett listát, és gratulált az Ada községbeli lakosságnak, amiért sikerült beteljesíteniük azt, amit az MPSZ is szeretett volna, hogy a község valóban az adott községbelieké legyen.

H. A.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »