MPP: egyetlen polgári szavazó sem marad képviselő nélkül

„Hargita megye, illetve Udvarhelyszék nem marad parlamenti képviselet nélkül, erről szól az összmagyar lista, amennyiben pedig az MPP jelöltjei is mandátumot szereznek azt is elmondhatjuk, hogy egyetlen polgári szavazó sem marad képviselő nélkül, bárhol is éljen az illető Erdélyben” – mondta Biró Zsolt elnök a Magyar Polgári Párt bővített elnökségi ülésén október elsején Tusnádfürdőn.

A pártelnök ismertette az MPP megyei szervezeteivel folytatott konzultációk során nevesített jelölteket, akik a választások alkalmával az ún. nem befutó helyeken képviselik a polgári alakulatot. Ezek szerint Máramaros megyében Slézinger Béla Kapnikbánya alpolgármestere, Szatmár megyében Zazula Béla, Biharban Adonyi Gyula Richard, míg Kolozs megyében Simon Csaba országos alelnök kerülnek az együttműködés eredményeként kialakuló összmagyar listára. A listán elfoglalt helyek véglegesítése a megyei szintű egyeztetéseket követően történik meg.

Azért, hogy az összefogás listája Hargita megyében se maradjon MPP-s képviselő nélkül, azt fogják javasolni az RMDSZ-nek, hogy a lista végén, a „póthelyen” Salamon Zoltán megyei elnök szerepeljen.

Közlemény


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »