Mozgósítanak 26 ezer tartalékost a franciák

Franciaországban 26 ezer főt mozgósítanak a fokozott készültség fenntartásához a nizzai terrortámadás után – közölte Manuel Valls francia miniszterelnök.

A tartalékosok mozgósításának az idejéről, folyamatáról és pontos számukról a francia csendőrség vezetősége dönt – közölte Manuel Valls kormányfő. A védelmi minisztérium szerint a több mint 200 ezer tartalékos egy részének a mozgósítása lehetővé tenné a francia erők számára, hogy egyszerre több műveletet hajtsanak végre.

Francois Hollande korábban azt mondta, felszólította a hadsereg hadműveleti tartalékosait a csendőrség támogatására. Úgy fogalmazott, hogy a felhívást  minden olyyan személyhez intézte, “aki valaha is szolgált a fegyveres erők kötelékében”. Hozzátette, “oda vezényelhetjük őket, ahol szükségünk van rájuk, különösen a határaink mentén”.

Franciaországot tavaly január óta három súlyos terrortámadás rázta meg. A 2015. november 13-i párizsi merényletek óta van érvényben rendkívüli állapot Franciaországban, amelynek keretében a katonaságot is bevonták a közbiztonság erősítésére tett erőfeszítésekbe. Francois Hollande korábban elmondta azt is, hogy már a parlament előtt van az a törvénytervezet, amely október végéig terjesztené ki a rendkívüli állapotot.

Rovatok: KülföldTelepülés: FranciaországCímkék: Nizzai tömeges gázolás, Terrortámadás Nizzában, francia hadsereg, mozgósítás, Manuel Valls, Franciaország, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »