Mozgalom indult Orbán Viktor és a politikai elit leváltására

A Momentum Mozgalom nem csak Orbán Viktort, hanem a politikai elitet is le szeretné váltani. Egy új, a jövőn alapuló politikát határoznak meg a mozgalom tagjai.

„Felnőtt egy új politikai generáció. A közösségünket politikai árvák alkotják, olyan fiatalok, akiket a közös felelősség érzése, a tettvágy hozott össze. Nem akarunk elmenni ebből az országból, nem akarunk emigrálni, itt fogunk maradni, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a politikai kultúrát megújítsuk” – mondta Fekete-Győr András a Momentum Mozgalom elnöke az ATV Egyenes Beszéd műsorában.

Orosz Anna arról beszélt a műsorban, hogy 2017-ben a jobboldalnak része kell, hogy legyen a szolidaritás, a baloldalnak pedig egy egészséges nemzettudat. Az aktivista szerint a szervezet egyik fő erőssége, hogy a jobb- és a baloldalt össze tudják egyeztetni, és tudnak egymástól tanulni. A mozgalom elnöke szerint nem csak Orbán Viktort kell leváltani, hanem azt a politikai elitet is, akik az elmúlt 27 évben megpróbáltak valamit tenni ezért az országért, de „számukra ez csak egy beteljesületlen álom maradt”.

Hírdetés

Fekete-Győr András úgy fogalmazott, egy új, a jövőn alapuló politikát határoznak meg, ami azt jelenti, hogy Magyarországnak alkalmazkodnia kell a technológia forradalom idején az új kihívásokhoz, hiszen a jelen politikai elit ezt nem teszi meg, és nem érti meg a fiatalokat. Orosz Anna hozzátette: minden erőt megmozgatnak, hogy ne csak Budapesten érjék el az embereket, hanem vidéken is.

A Momentum mozgalom először a NOlimpia – Nem az olimpiára, igen a jövőnkre kampánnyal került be a köztudatba, a fiatalok ugyanis meg szeretnék akadályozni a budapesti olimpiát: népszavazást kezdeményeztek az olimpiapályázatról, csütörtöktől pedig hivatalosan is aláírásgyűjtésbe kezdenek a budapesti olimpia ellen. „Büszkék vagyunk a sportolóinkra és az eredményeinkre, ugyanakkor meg kell kérdezni az embereket, hogy a sok milliárd forintot mire költenék el, és milyen jövőbe fektetnének. Mi azt mondjuk, hogy nem az olimpiába kell fektetni a pénzt, hanem az egészségügybe, az oktatásba, a vidéki infrastruktúrába” – magyarázta Fekete-Győr.

Orosz Anna szerint az is probléma, hogy a fejlesztések Budapestre irányulnának, ami nem csak Budapest pénzéből, hanem az országos költségvetésből kerülne kifizetésre.
 

Forrás: atv.hu


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »