Mourinho: Üres nélkülünk a Bajnokok Ligája

Mourinho: Üres nélkülünk a Bajnokok Ligája

A Manchester United új menedzsere beszélt egy különleges chelsea-s vitaminról, elődjéről, Luis Van Gaalról és Zlatan Ibrahimovic nagyságáról is. A Leicester hagyatéka mellett sem ment el szó nélkül.

José Mourinho szerint a Manchester United nélkül üres a Bajnokok Ligája, hiszen olyan csapat, mint a Real Madrid vagy a Barcelona, amelyek nélkül a BL nem BL – írja az Espnfc.com.

Az Európa-ligában érdekelt Vörös Ördögök új menedzsere a Premier League esélyeit is firtatta, ahol kiélezett küzdelmet vár az első helyért vívott csatában, melyben korábbi csapatát, a Chelsea-t egy „különleges vitamin” tarthatja majd frissen.

Mourinho szerint a londoniakat az juttathatja némi előnyhöz, hogy nem indulnak európai kupasorozatban, így a játékosaik többet készülhetnek együtt, kevésbé lesznek fáradtak, és így nem éri majd őket annyi sérülés, mint vetélytársaikat. A portugál mester szerint ugyanakkor a tavalyi szezon példája azt mutatja, hogy a Premier League nem csak a nagycsapatokról szól: „Ha azt mondanád, hogy 20 csapatnak van esélye a bajnoki címre, senki sem nevetne. Ez a Leicester hagyatéka.”

Ibra nem olyan, amilyennek látszik

Beszélt még manchesteri elődjéről, Luis Van Gaalról és a klub új sztárigazolásáról, Zlatan Ibrahimovicról is.

Véleménye szerint teljesen más csapata lesz, mint az előző idényeben ötödik helyen végzett gárda. A holland trénerrel kapcsolatban megemlítette, hogy amikor 2010-ben az Interrel a Bayern München ellen BL-döntőzött, azt mondta neki Van Gaal, hogy teljesen különböző csapataik vannak, ezt később megismételte a Chelsea és az MU találkozásakor is. Mourinho szerint is alapvető „működési ellentmondások” vannak közöttük.

Ibrahimovic esetében pedig azt emelte ki, hogy ő nem az, akinek látszik: miközben úgy szól a szertároshoz, hogy „adj az istennek egy törülközőt”, a csapattársai meglepetten nézik, hogyan lehet ennyi címmel a háta mögött 34 évesen valaki ennyire motivált.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »