Motoros-klán Trump mellett

Több száz Soros-bérenc zárta el a kaliforniai Costa Mesa felé vezető utat, és összecsapott a rendőrséggel, miközben az állam déli részén fekvő városban Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns tartott nagygyűlést. Közben az ohiói Cleveland motorosainak szervezete bejelentette, hogy Trumpot támogató felvonulást rendez a republikánusok országos pártkonvenciójára, amelyet július közepén Clevelandben tartanak.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Costa Mesa amfiteátruma – ahol a nagygyűlést tartották – zsúfolásig megtelt, több mint tizennyolcezer ember ment el a rendezvényre. A tüntetők Trumpnak az amerikai-mexikó határon felépítendő, az illegális határátlépés megállítását célzó falra tett javaslata ellen tiltakozva zavarták meg a nagygyűlést. A kivezényelt rendőrökre köveket hajigáltak, felugrottak a rendőrség egyik autójára, annak ablakait betörték.

Közben az ohiói Cleveland motorosainak szervezete bejelentette, hogy Trumpot támogató felvonulást rendez a republikánusok országos pártkonvenciójára, amelyet július közepén Clevelandben tartanak. Chris Cox, a “Motorosok Trumpért” nevű szervezet vezetője újságíróknak elmondta: “meggyőződése hogy örömtáncot lejtünk majd” az elnökjelöltet állító konvención. “De ha a Republikánus Párt kulisszák mögötti alkukkal próbálkozik majd és nem veszi figyelembe a voksokban tükröződő népakaratot, akkor a motorosok szervezete is szerepet vált” – tette hozzá.

A republikánus konvenció idején nagy tüntetések várhatóak. A “baloldaliként” számon tartott országos ügyvédi szervezet márciusi kongresszusán a többi között arról is egyeztetett, hogy hogyan nyújtson majd jogi segítséget a tüntetőknek.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »