Moszkva és Washington közös erővel harcolna az IÁ ellen

Oroszország és az Egyesült Államok hamarosan tető alá hozza a megállapodást, amely szerint közös harci bevetéseket indítanak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet harcosai ellen a szíriai Aleppóban – jelentette az orosz sajtó.

 

“Lépésről lépésre, egyre közelebb kerülünk annak a tervnek a kidolgozásához – most csak Aleppóról beszélek -, amely lehetővé tenné számunkra, hogy közösen folytassunk harcot, elhozhassuk a békét, és az emberek visszatérhessenek otthonaikba ezen a sok szenvedést látott földön”

 

mondta az orosz védelmi tárca vezetője.

 

A szíriai kormányerők és felkelők között felosztott városban mintegy 700 ezer civil maradt.

 

”Valaha nagyváros volt. A háború kezdetéig több mint kétmillióan lakták”

 

mondta nyilatkozatában a miniszter.

 

Az IÁ a humanitárius folyosókat aknázza

 

Szerinte a felkelők kezén lévő és a kormányerők által július végén körülzárt kelet-aleppói negyedekben az előző nap 40 embert végeztek ki, az ott élő civil lakosokat pedig a fegyveres csoportok túszul ejtették.

 

Az orosz miniszter továbbá rámutatott: a civil lakosság evakuálására kialakított humanitárius folyosókat folyton aláaknázzák a szélsőségesek.

 

“Kénytelenek vagyunk további útvonalakat létrehozni abban a reményben, hogy nem lesz elegendő erejük az összeset aláaknázni. Folyton indulnak humanitárius segélyszállítmányok a térségbe. Állandóan azon vagyunk, hogy helyreállítsuk a megrongált szivattyúkat és ivóvízvezetékeket. Ahol ez nem lehetséges, oda szíriai kollégáinkkal közösen szállítunk vizet”

 

közölte Sojgu.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: orientalista.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »