Moszkal elmondta, mi okozott árvizet Kárpátalján

A kárpátaljai árvizek oka nem annyira a csapadék mennyisége, mint a gondatlanság volt – mondta Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója.

“Van egy folyó, a Fehér Tisza, melynek mellékfolyói a hegyekből jönnek. Az ilyen folyókon keresztül mindig fából építenek hidakat. Valaki viszont egy beton hidat épített, így a víznek kevés helye maradt az áramláshoz.” – idézte Moszkal szavait a MigNews.

A hegyekből érkező szemét leblokkolta a híd alatti részt, ami miatt megemelkedett a vízszint, és a folyó elárasztotta a kerteket, házakat.

“Ennek oka az emberi hanyagság és gondatlanság. A megyei bizottságban döntést fogunk hozni a híd teljes lebontásáról.” – tette hozzá Moszkal.

Kárpátalja kormányzója megjegyezte, hogy az árvíz csak néhány kertben tett kárt.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Újabb természeti katasztrófa Kárpátalján: sárlavina pusztított több településen (Fotók)Moszkal: 1994-ben bűnügyi eljárás indult Juscsenko ellenEgy egész műszakot kirúgatott Moszkal az aknaszlatinai határátkelőrőlRovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: Hennagyij Moszkal, Kárpátalja, időjárás, árvíz, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »