Most kórházakban fosztogat az „önbíráskodó Tolvajkergetők” „ártatlan áldozata"

Már több, mint egy éve súlyos büntetőeljárás alatt áll a Tolvajkergetők négy tagja, köztük Tomcat, akit ráadásul fél évre előzetes letartóztatásba, majd fél évre házi őrizetbe is helyeztek “a bűnismétlés veszélyére” hivatkozva, miután 2015 áprilisában törött orral adtak át egy súlyosan bedrogozott, agresszív kerékpártolvajt a rendőrségnek Budakeszin.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Az eljárást már áthelyezték a megyei bíróságra, remélve, hogy minél súlyosabb bűncselekményt tudnak majd ráhúzni az ügyészség állítása szerint “közbiztonságot súlyosan veszélyeztető” egyesület tagjaira, akik merészeltek több száz bűnözőt rendőrkézre adni országszerte. A tolvaj ellen annak ellenére sem indítottak büntetőeljárást, hogy teljes nyíltsággal beismerte az 500 ezer forint fölötti értékű túrakerékpár eltulajdonítását.

A bűnügyi nyilvántartás adatai szerint a “szentéletű” Tábori András azóta kórházi besurranó tolvajjá képezte tovább magát. 2015 szeptemberében illetve 2016 márciusában kétszer is tetten érték Budapest különböző gyógyító intézményeiben, és mindannyiszor büntetőeljárás is indult ellene. Kábítószer birtoklása miatt már a Tolvajkergetőkkel való találkozása előtt megvádolták, ám a vádemelést – feddhetetlen mintapolgár mivoltára tekintettel – két év próbaidőre elhalasztották. Az újabb elkövetések miatt várhatóan ezért is felelősségre fogják vonni.

Az ügyészség továbbra is ragaszkodik ahhoz a vádhoz, hogy a Tolvajkergetők minden ok nélkül, a nyílt utcán támadták meg Táborit, mert “tolvajnak vélték”. Bár hivatalból nem voltak hajlandóak eljárni az agresszív drogos ellen, a Tolvajkergetők feljelentésére a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság 2016 áprilisában, egy évvel a bűncselekmény után mégiscsak nyomozást indított, amit magyar viszonyok között rekordidő alatt, június 22-én fel is terjesztettek vádemelésre. Tábori András így már nemcsak drogügye és sorozatos betörései miatt állhat bíróság elé, hanem nagyobb értékre zártöréssel elkövetett lopás bűntettéért is.

A Tolvajkergetők ellen folyó ügy érdekessége, hogy immár az ügy szinte minden szereplője, így az intézkedő rendőrök ellen is büntetőeljárás folyik, miután bebizonyosodott, hogy nem reagáltak a csapat telefonos segélyhívására, és hagyták elfajulni az eseményeket. Az ügyben meghallgatott egyik tanú – a sértett jó barátja – is bizonyítottan hamis tanúvallomást tett, ami szintén bűncselekmény.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »