Most kiderül, mit lehet és mit nem lehet Orbán Viktor kiskirályságában

A legegyszerűbb parlamenti döntéshozataltól az államfő választásokig, mindent egy személyben Orbán Viktor dönt el – vonta meg az elmúlt napok utáni szomorú következtetést Mirkóczky Ádám, a Jobbik szóvivője. Mint ismert, a kereszténydemokrata Rubovszky György őszinteségi rohamot kapott egy parlamenti bizottsági ülés szünetében, reménykedve abban, hogy a HírTv kamerája nem tud rögzíteni nagy mennyiségű hangot.

Rubovszky arról értekezett kormánypárti politikustársával, hogy vajon Orbán Viktor megengedi-e, hogy Áder János újrainduljon az államfői pozícióért. A hivatkozott beszélgetés azt feltételezi, hogy Orbán Viktor döntéseihez biodíszletként asszisztál a magyar Országgyűlés politikai többsége, amelyet akár egy sms-sel irányíthatna a miniszterelnök – vélekedett Mirkóczki Ádám.

A jobbikos honatya szerint most már nyugodtan mérleget vonhatunk a hat év kormányzás után, hogy mi az, amit enged, és mi az, amit nem enged Orbán Viktor a kormánypárti frakcióknak.

Engedi:

Nézzük meg, azontúl, hogy Áder János köztársasági elnök legyen további 5 évig,

még mit nem enged a miniszterelnök:

Megállapíthatjuk – fogalmazott Mirkóczki -, a magyar közélet, a magyar belpolitika sajnálatos módon Orbán Viktor egyszemélyes kiskirályságává zülött, ebből a kiút egyetlen módon lehetséges, ha 2018-ban egy csattanós válasszal elzavarják a választók a jelenlegi kormányt.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »