Most éppen halszagú

Hivatalosan is bemutatták az 1956-os emlékév hivatalos dalát, ami egy nap alatt kapott hideget-meleget.

Szép számmal röhögnek a hazai fórumokon azon, hogy Magyarország halszagú. Legalábbis ezt hallották ki az 1956-os emlékév hivatalos dalából, amit személyesen Orbán Viktor felkérésre írt az apai ágon magyar származású Desmond Child, aki február óta magyar állampolgár is. Ő egyébként olyan dalok szerzője, mint a Ricky Martin előadásában világságer lett Livin’ la Vida Loca, de az ő számaival lett világhírű Bon Jovi, és írt dalokat a Kiss, az Aerosmith, a Scorpions, Alice Cooper, Bonnie Tyler vagy Cher részére is.

Az Egy szabad országért című hivatalos emlékév-dalban közreműködött társproducerként Andreas Carlsson, a magyar szöveget pedig Orbán Tamás írta. Az előadók Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Nagy Feró, Sasvári Sándor, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Molnár Ferenc „Caramel”, Lakatos Mónika és a Romengo, Pál István és zenekara, valamint a Hooligans. (Továbbá Schmidt Mária, aki a klip rengeteg képén szerepel, bár a stáblistán nem találtuk a nevét.)

A dalt sokan pátoszosnak, álszentnek vagy egyenesen hazugnak tartják, mások szerint viszont felemelő, kifejezi a magyarság szabadságvágyát és -szeretetét. Ebben a kérdésben semmi értelme a vitának, hallgassa meg mindenki a dalt és döntse el maga. (Ja, és Magyarország nem halszagú, hanem halld szavunk.)

Magyarország halszagú lenne?


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »