Most csak nyolc góllal vezettünk, de nyertünk

Most csak nyolc góllal vezettünk, de nyertünk

A második félidőben a mieink előbb elhúztak nyolc góllal, majd visszafordították a meccset, amikor baj volt Szerbiában a vb-selejtező első meccsén. Sabaté kapitánynak közben kiabálnia kellett.

Már a vb-selejtező előtt aratott egy győzelmet Magyarország Szerbia felett. Ellenfelünk jó messzire vitte hazánktól a férfi vb-selejtező első felvonását, Kraljevóba, amit a délszláv országban sem értett mindenki, hiszen ez a város nem a sportág fellegvára. Ettől persze még megszállhatták volna a hazai szurkolók, de mintha nem hittek volna saját válogatottjukban.

Sok üres sor a lelátón, semmi fanatizmus, csak fütty a magyar támadások alatt. Ennél a veszprémi visszavágón valószínűleg százszor jobb lesz a hangulat a vb-selejtező magyar–szerb párosításában. A fütty ráadásul kicsit sem zavarta a mieinket, így az első nyolc percben 4-0-ra elhúztak, Dejan Peric szövetségi kapitány mindjárt ki is kérte az idejét.

Érezhető volt, hogy a túloldalon Xavier Sabaté mester a szerbekből is nagyon felkészült. Amúgy is nagyon ért a védekezéshez, így lövőhelyzethez is nehezen jutottak a hazaiak a Nagy Kornél, Nagy László, Schuch Timuzsin, Ilyés Ferenc fémjelezte fal ellen. Támadásban Lékai Máté három lövésből három góllal nyitott, Nagy László hatalmas távoli bombákkal jelentkezett, majd utóbbi helyén Ancsin Gábor lövéseit szabad szemmel látni sem lehetett, ráadásul pontosak is voltak. Mikler Roland magabiztosan védett, Iváncsik Tamás gyorsaságát ki lehetett használni az indításoknál, a mieink így a félidőben öt góllal (8-13) vezettek, hiába kapaszkodott fel menet közben két gólra a vendéglátó gárda.

Fordulás után már nyolc gól volt ide az előny, de egy kettős emberelőnyből szerzett három hazai gól meghozta a szerb tüzet, miközben a magyar csapat már nyugovóra tért este hét óra körül. A magyar támadásokban már nem volt ötlet, a szerbekében viszont megjelent, már nemcsak az irányító-átlövő Petar Nenadic, hanem a balszélső Nemanja Ilic is lőtte a gólokat. A hazaiak a vezetést is átvették, Sabaté pedig olyant tett, ami még nem: időkérésnél kiabált a játékosokkal. Lékait Császár Gáborra cserélte, ez is bejött, így végén a győzelmet sikerült megmenteni. A továbbjutás Veszprémben dől el.

Férfi vb-selejtező: Szerbia–Magyarország 25-26. A visszavágót szerdán Veszprémben játsszák.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »