Most bezzeg mindenki hallgat: Napokon belül porig rombolják ezt a bűbájos épületet

Napokon belül megkezdődhet a budapesti Kossuth téren az egykori MTESZ-székház bontása, miután eredményesen zárult a munkálatokra kiírt beszerzési eljárás – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel kedden.

A Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) volt székháza bontásának teljes költsége 700 millió forint lesz.

A 2-es metró épület alatti megállóját az utasok egyelőre zavartalanul használhatják, de a következő hónapokban számítani kell majd a Kossuth téri állomás ideiglenes lezárására. Ennek időpontjáról és időtartamáról az Országgyűlés Hivatala hamarosan tájékoztatást ad, miután egyeztetett a kivitelezővel – fűzte hozzá.

A tervek szerint a bontás 2017 márciusában fejeződik be, majd az új irodaépület építésével folytatódik a kivitelezés. A Kossuth tér arculatába illeszkedő, az eredeti, Hültl Dezső által 1928-ban készített homlokzati terveknek megfelelő, de minden más szempontból korszerű irodaház várhatóan 2018 második felében készül el – fogalmazott. A MTESZ volt székháza

magán viseli a ’60-as évek végének, a ’70-es éveknek esztétikai arculatát.

Ha esetleg megesett a szíve a pórul járt épületen érdemes most a területre láncolnia magát.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »