Most aztán ököllel törölhetik a szemüket: a Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba

A Fidesz mindaddig nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba, amíg az ukrán oktatási törvény módosításával nem válik lehetővé a kisebbségi nyelvű oktatás lehetősége az óvodától az egyetemig – jelentette be Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke.

A kormánypárti politikus kijelentette: Magyarország továbbra is úgy gondolja, hogy módosítani kell az ukrán oktatási törvényt, mivel alacsonyabb szintű jogszabályokkal nem orvosolhatók annak hiányosságai. “Ukrajnát addig kell megállítani, amíg nem késő” – fogalmazott

Hírdetés

Németh Zsolt, aki szerint Ukrajna önveszélyes politikát folytat, az oktatási törvény mellett ugyanis a nyelv-, az állampolgársági- és az egyházügyi törvények is “be vannak tárazva”, amelyek tovább súlyosbíthatják a “már most eléggé nyugtalanító helyzetet”.

A Fidesz képviselője reményét fejezte ki, hogy Ukrajnát sikerül azon az úton megállítani, amely saját nyugati országrészének destabilizálása mellett Közép-Európa jövőjét is veszélyezteti.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »