Most a zsidó ünnep miatt csúszik az MTK új stadionjának az átadása – épült természetesen közpénzből, a zsidóknak

Valamit viszont nagyon elnézhettek a zsidó idenitását felvállaló csapatnál, mert a zsidó szurkolók azonnal jelezték, hogy az új időpont éppen az egyik legnagyobb zsidó ünnepre, jóm kippurra esik. Ezért aztán az MTK két hét után újra módosított, és áttette egy nappal későbbre, október 13-ára az avatót. A Sporting tudomásul vette ezt a módosítást is.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Eredetileg szeptember 21-én lett volna az avató, de hiába lesz kész addigra a létesítmény, Deutsch Tamás már korábban jelezte, hogy mégsem akkor lesz az átadás.

Mégpedig azért, mert a stadionavatóra a portugál Sportingot hívták meg – velük játszotta a Kupagyőztesek Európa Kupája 1964-es döntőjét a MTK – csakhogy az MLSZ módosította az NBI menetrendjét, és beiktatott egy hétközi bajnoki fordulót.

Emiatt október 12-ére tették át az avatót, az MTK pedig addig – egy hónapról van szó – nem is lép pályára az új stadionjában, hanem inkább utazik sokadik ideiglenes otthonába, Dunaújvárosba. A Sporting tudomásul vette a módosítást.

Valamit viszont nagyon elnézhettek a zsidó idenitását felvállaló csapatnál, mert a zsidó szurkolók azonnal jelezték, hogy az új időpont éppen az egyik legnagyobb zsidó ünnepre, jóm kippurra esik.

Ezért aztán az MTK két hét után újra módosított, és áttette egy nappal későbbre, október 13-ára az avatót. A Sporting tudomásul vette ezt a módosítást is.
.
Az MTK stadionja 6,3 milliárd forintból épül.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »