Most a cigányok miatt tapos minket betonba Brüsszel

Kötelezettségszegési eljárást indíthat Magyarország ellen az Európai Bizottság a cigány gyerekek állítólagos iskolai szegregációja miatt — értesült a Népszabadság. A döntést várhatóan ma délelőtt hozza meg az uniós testület, ha tagjainak többsége egyetért vele. A CIGÁNYSÁG a legjobb fegyver, amivel revolverezni lehet a törvénytisztelő többséget, és újabb ellentétek csíráit elvetni, amikor bekényszerítik a cigányság zűrösebb rétegeit az átlagos magyar közé.

Magyar Menedék - Badiny

Csehország és Szlovákia után hazánk lehet a harmadik tagállam, amelyet az EU faji egyenlőségről szóló irányelvének megsértése miatt vonnak felelősségre. Csaknem egy éve folytat hivatalos egyeztetéseket az Európai Bizottság a magyar kormánnyal arról, hogy a romák oktatása megfelel-e az EU jogszabályban lefektetett előírásainak. Úgy tűnik, a testület a kérdéseire és a fenntartásaira adott budapesti válaszokkal nem elégedett, mert ma hivatalos felszólítólevél kiküldésével kötelezettségszegési eljárást kezdeményezhet Magyarország ellen – írja a lap, amely tudni véli azt is, hogy az eljárás megindítását a ­Jean-Claude Juncker vezette testület nagy többsége támogatja.

Az uniós fellépés alapja az EU 2000-ben elfogadott, faji egyenlőségről szóló irányelve, amely számos területen, köztük az oktatás terén is megtiltja az etnikai származáson alapuló megkülönböztetést. Az Európai Bizottság 2015-ben kezdte vizsgálni, hogy a magyar oktatási törvény módosítása, amely bírálói szerint lehetővé teszi a roma származású tanulók szegregáció­ját, nem sérti-e a közösségi irányelvet. A testület azt is nyomon követte, hogy a hátrányos megkülönböztetés tilalmát tartalmazó nemzeti jogszabályokat a gyakorlatban betartják-e a magyar hatóságok. Vera Jourová igazságügyi biztos egy EP-képviselő kérdésére adott válaszában tavaly azt írta, hogy tudomásuk van a nyíregyházi Huszár-telepen működő iskolában folyó szegregált oktatásról, és ismerik a Kúria erről szóló jóváhagyó ítéletét is, amellyel kapcsolatban kérdéseket tettek fel a magyar kormánynak.

A Népszabadság forrásai szerint az Európai Bizottság a vizsgálatai során sok esetben azt tapasztalta, a magyar oktatási intézmények fenntartói mindent elkövetnek azért, hogy a mélyigénytelen cigány gyerekeket kiszorítsák a többségi iskolákból.

nol.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »