Morvai újra kérdezi: ki finanszírozza az Iszlám Államot?

Morvai újra kérdezi: ki finanszírozza az Iszlám Államot?

Immár visszatérő rituálészerűen teszi fel a kérdést, a véget nem érő, üres szövegekből álló európai uniós “Külügyek és Biztonságpolitika” vitákon Morvai Krisztina: ki hozta létre, ki finanszírozza az “Iszlám Államot”? Ki vásárolja meg a terrorista “államtól” az olajat, a műkincseket? Hogyan szankcionálja az Európai Unió ezeket az államokat, illetőleg vállalatokat? – olvasható a politikus közleményében.

A rituálé része, hogy Federica Mogherini, az Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője nem válaszol Morvai Krisztinának, aki ezután írásban terjeszti elő a kérdéseit, és a szabályzatnak megfelelően – tetszik, vagy nem tetszik – Mogherininek válaszolnia kell.

Mindenki számára nyilvánvalónak kell lennie: nem beszélhetünk igazi EU-s biztonságpolitikáról addig, amíg állítólagosan az Európai Unió és legfőbb szövetségese, az Egyesült Államok – minden titkosszolgálati eszköze és ereje ellenére – állítólagosan nem tudja felfedni azt, hogy kik kereskednek az “Iszlám Állammal”, kik tartják fent ezt a terrorista gépezetet – írja.

Morvai írásos kérdései itt, a válasz pedig itt olvasható, kiderül belőle:

A bizottságnak az Iszlám Államtól olajat vásárlók vagy a szervezetet egyéb módon pénzügyileg támogatók kilétéről nincsenek információi. 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »