„Mondjon le a NOB-elnök!” – Pechstein

„Mondjon le a NOB-elnök!” – Pechstein

Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének a lemondását követeli Claudia Pechstein, a németek ötszörös olimpiai bajnok gyorskorcsolyázója.

Rio: melyik magyar mikor látható?

A 44 éves sportoló közösségi oldalán bírálta élesen honfitársát, mivel Liu Hung kínai gyalogló pozitív doppingmintája ellenére elindulhat a riói olimpián. A 20 kilométeres versenyszám egyik esélyese május 7-én akadt fenn a szűrésen a római csapat vb-n, de csak egy hónapos eltiltást kapott.

„A rosszullét kerülget, amikor ilyeneket olvasok. Ön ismét nem tudott felnőni a feladatához, és hagyja, hogy ez megtörténjen” – írta a hatszoros világbajnok. „Vagy eltiltja az igazi vétkeseket, vagy pedig vállalja a felelősséget, és azonnal lemond a tisztségéről” – üzente Bachnak Pechstein, akit 2009-ben vértranszfúzió miatt tiltott el két évre a sportág nemzetközi szövetsége (ISU), miután vörösvértest-állománya kiugróan magas értéket mutatott.

A klasszis versenyző azzal érvelt, hogy az ő esetében nem különleges a vörösvértest-állomány jelentős ingadozása – ezt elmondása szerint édesapjától örökölte –, illetve eljárási szabálytalanságokra is hivatkozott védekezésében. Később a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) is helybenhagyta az ISU eltiltását, Pechstein azonban tovább küzdött az igazáért, miközben az eltiltását letöltötte, s visszatért a versenyzéshez.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »