Molylepkék társaságában zúz a Metallica

Molylepkék társaságában zúz a Metallica

Itt a második szám a novemberben megjelenő Hardwired… To Self-Destructról. A trash után a dallamközpontúbb slágerszag felé mozdultak el Hetfieldék.

Nincs annyira gyors, mint az elsőként kihozott Hardwired volt, de a frissen klipesített Moth Into Flame is igencsak fogósnak mondható a nyolc év után új saját lemezzel jelentkező Metallicától. Miközben az augusztus közepén közzétett dal inkább a thrashes örökséghez hű, és szélvésztempóban pusztított, addig a Moth Into Flame már jóval slágeresebb, dallamközpontúbb lett. Az új videó viszont követi az előző hagyományait: minden sötétbe borul, néhány lámpa pislákol csak, és itt a molylepkék is előbújtak már.

A Hardwired kapcsán Lars Ulrich még arról beszélt az amerikai Rolling Stone magazinnak: ezt rakták össze utoljára, gyakorlatilag az utolsó pillanatban döntöttek úgy, hogy legyen még egy gyorsabb, őrültebb dal is. A dobos kifejtette, egy csomó sötét dolog merül fel a párkapcsolatokat illetően, ezek pedig visszatükröződnek a legújabb szövegeikben.

A frontember, James Hetfield egyébként a The Pulse of Radio-nak azt mondta: szövegileg a Moth Into Flame az egyik kedvence.

A Hardwired… To Self-Destruct a Metallica tizedik stúdiólemeze lesz, nyolc évvel a Death Magnetic-et követően. A tervek szerint november 18-án jön ki a duplalemezes, nyolcvan percnyi zenét tartalmazó album, amin producerként Hetfield és Ulrich mellett Greg Fidelman dolgozott. Bár korábban arról lehetett hallani, hogy a deluxe kiadásban helyet kapó harmadik bónuszlemezen demófelvételeket lehet majd hallani, ehelyett egy sor feldolgozásra számíthatunk Deep Purple-, Iron Maiden- és Ronnie James Dio-számokkal.

Ulrich szerint egyszerűbb dalokat írtak most, mint amilyenek a Death Magneticen szerepeltek. A csapat egyébként azóta kijött egy Lou Reeddel közös lemezzel, a Luluval is még 2011-ben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »