Molnár Gyula az ATV-ben szólt be Szanyinak

Június 25-én tartja tisztújító kongresszusát a Magyar Szocialista Párt. Az elnöki pozícióra a korábbi újbudai polgármester is bejelentkezett. Molnár Gyula nem hiszi, hogy pártja rövidtávon meg tudja szólítani a fiatalokat, és a kollaboránsokról házon belül kíván beszélgetni.

Molnár az ATV Start című műsorában azt mondta, hogy az MSZP-nek sokkal egységesebbnek kell mutatkoznia a nyilvánosság felé, a konfliktusokat inkább a párton belül kellene elrendezni. Szanyival ellentétben Molnár például nem gondolja, hogy kollaboránsok lennének az MSZP-ben, de ha mégis vannak ilyenek, akkor ez szerinte nem tartozik a nyilvánosságra, az ilyen ügyeket a párton belül kell rendezni.

Az elnökjelölt szerint továbbá nyitni kell a fiatalok felé is, de mint mondta, a jelenlegi állapotok mellett nem érdemes komolyabb reményeket fűzni ahhoz, hogy a fiatalok körében jelentősebb mértékben sikerül növelni az MSZP népszerűségét.

Fontos tehát, hogy az MSZP megőrizze azt az alap karakterét, amelynek a jelenlegi stabil, 15 százalék körüli támogatottságát köszönheti – vélekedett Molnár, aki szerint a szocialista pártnak többek közt az önkormányzati képviselői körének hatékonyabb működtetésére kell építenie.

Molnár Gyula a következő időszakra vonatkozó főbb céljait illetően elmondta, a pártnak nyitnia kell a civil világ és a saját politikai családja felé is, újra kell gondolnia a parlamenti és az utcai politizálás kérdését, valamint meg kell találni azt a 106 egyéni jelöltet, akik hitelesen fel tudják venni a versenyt a Fidesz és a Jobbik jelöltjeivel szemben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »