Mohamed: a használtmobil-piacot a miénk, de azért súgok a hatóságnak

A Blikknek nyilatkozott egy 15 éve Magyarországon élő arab férfi, arról, hogy hogyan vonták be a magyar hatóságok adatgyűjtő munkájukba. A. Mohamed szinte minden arabot ismer a fővárosban, és nem szégyelli feladni azokat, akik másoknak akarnak ártani.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A férfit az egyik magyar szolgálat kérte fel az együttműködésre, a valaki szélsőségesekkel tart kapcsolatot, vagy a megszokottnál többször megy haza, arról jelentést tesz. A. Mohamednek a cikk szerint ígéretet tettek arra, hogy ha Magyarország érdekeit ilyen tettekkel szolgálja, állampolgárságot is kaphat, ezen túlmenően pedig pénzjutalomban is részesíthetik.

A napilapnak a férfi azt mondta: Amikor több ezer szír, afgán menekült itt volt, arra voltak kíváncsiak, ki és hol támogatja őket pénzzel. Én nem tudtam segíteni, de volt, aki igen. Nem messze a Keleti pályaudvartól volt egy kifizetőhely. Mint megtudták, a fővárosban száznál is több olyan interetkávézó van, ahol feltölthető telefonkártyát is lehet venni, ráadásul a használtmobil-piacot is jellemzően a mohamedán országokból érkező személyek működtetik. A. Mohamed szerint a régi kínai piaccal szembeni gyárterületen minden beszerezhető, akár fegyverek, iratok is, csak tudni kell, kihez kell fordulni.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »