”Mocskos magyar” – így a szabadkai koldus cigány asszony

…Kimentem Szabadkára a piacra vásárolni pár dolgot, ahogy azt minden évben szoktam. Ekkor megláttam, hogy egy cigány asszony a pár hónapos kisbabájával ételre kért pénzt nem messze a bejárattól. Fogtam magam és bementem az egyik boltba és vettem nekik elemózsiát! Friss péksüteményt, innivalót, a picinek bébiételt…

Nagy boldogan kivittem és mondtam neki, hogy fogadja sok szeretettel, egészségükre! Ezután jött a rossz része! Mivel pénzt nem talált a zacskóban, „mocskos magyar” felkiáltással kivágta a csomagot a legközelebbi kukába és tovább állt.

Hírdetés

Egy világ omlott össze bennem ott, abban a pillanatban! Az arra sétálók, mind engem néztek, hogy vajon mi történhetett. Én még ilyen ócskán nem éreztem magam. Rosszul esett, hogy ilyen hiszékeny vagyok. Komolyan mondom én még így nem jártam. Pedig nem ő volt az első ember, akinek segíteni próbáltam életem során.

Az ember jó szándékkal próbál a másikon segíteni, erre ezt kapja viszonzásul! Ja azt hozzátenném, egy másfél óra múlva szinte ugyanez a szituáció lejátszódott egy honfitársammal… mondjuk tőle vissza is kapta az égi áldást!!

hírcafé


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »