MOB-elnök: Katinka lendületet ad, mindenki kitesz magáért

MOB-elnök: Katinka lendületet ad, mindenki kitesz magáért

Az úszó Hosszú Katinka három arany- és egy ezüstérme lendületet adott a Rio de Janeiró-i olimpián szereplő többi magyar sportolónak is Borkai Zsolt, a MOB elnöke szerint.

A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

„Egyértelműen a világ legjobb női sportolói között van, ezt ki kell jelentenünk. Erősíti a magyar csapatot, és lendületet is adott a többieknek” – nyilatkozta Hosszú Katinka szerepléséről Borkai a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján szombaton, az ötkarikás játékok félidejében. Hozzátette: az úszósport és a vívás sikerei, vagy az atlétikai bronzérem is erőt tud adni a versenyzőknek, hogy képesek legyenek jól teljesíteni.

 

A lólengés 1988-as szöuli aranyérmese bevallotta, hogy megkönnyezte Szász Emese olimpiai aranyérmét, „de igazából nem lehet őt kiemelni, hiszen azok a versenyzők, akik már befejezték a szereplésüket, mind-mind kitettek magukért”.

Sokat segít a siker 2024 ügyének

Borkai szerint a magyar küldöttség már akkor is emelt fővel térhetne haza, ha most lenne vége az olimpiának, de „szerintem még több éremmel, még több helyezéssel és sikerrel utazunk majd haza Rióból. Nagyon örülök neki, hogy ilyen jó rajtot vettünk, és bízom benne, hogy a folytatás is hasonló lesz. Számos sportág van még, ahol esélyesek vagyunk, jó eredményt tudunk elérni, és biztos vagyok benne, hogy a lányok és fiúk ki fognak tenni magukért.”

A MOB elnöke hangsúlyozta: a jó szereplés a magyar sport presztízsén kívül a 2024-es budapesti olimpiai pályázat sikerének esélyét is növelheti.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »