Mitől félnek az ukrajnai zsidók?

Mitől félnek az ukrajnai zsidók?

THE NEW YORK TIMES

/Nem hivatalos válasz: nem Gulyás Mártontól/

Kijevből erről ír a világ vezető lapja.

Jó, jó, dohog Eduard Dolinszkij, a szerző, az Ukrajnai Zsidó Bizottság igazgatója: tavaly szépen emlékeztek Babij Jar 75-ik évfordulójára, azaz arra, hogy 33 ezer kijevi zsidót a holokauszt idején megöltek és Petro Porosenko „felkavaró” beszédet mondott. De:

Hírdetés

„Örömömet mérsékelte valami, amit Babij Jar emléknapja kapcsán tapasztaltam még korábban, aznap: Ivan Rohacs előtt tisztelgő tárlat. Rohacs annak a radikális nacionalista lapnak volt a főszerkesztője, amely 1941-ben – a Babij Jar- tömeggyilkosság évében – a zsidókat ’a nép legnagyobb ellenségeként’ jellemezte. És fő aktivistája is volt az Ukrán Nacionalisták Szervezetének, amelynek tagjai aktívan vették ki részüket az ukrajnai holokausztból. A kiállításon erről semmi nem volt.”

2015 óta számos utcát neveztek el e szervezet vezetőiről. /Képzeljük, mi lenne ha nálunk a törvény ellenére tolerált Kun Béla és Szamuely utcákat átkeresztelnék Szálasi és Gömbös utcára./

Ezt hasonló dohogás követi négy nyomtatott oldalon, majd azzal fejeződik be a cikk, hogy a nyugati vezetőknek nem csak a korrupció ellen kellene dohogniuk, hanem ezen jelenségeket is súlyosan el kellene ítélniük, mert azok „nem egyeztethetők össze a nyugati értékekkel”.

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »