Mit számít egy ország lángba borítása: fő a nyugatnak megfelelő „rendszer”

John Prescott volt brit miniszterelnök-helyettes szerit illegális volt a 2003-ban indított iraki háború, amelyben Nagy-Britannia is részt vett. Prescott, aki Tony Blair egykori munkáspárti miniszterelnök helyettese volt az iraki háború kitörésének idején, a Sunday Mirorban megjelent cikkében azt írta: Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár már 2004-ben megállapította, hogy az iraki háború illegális, mivel a beavatkozás elsődleges célja az iraki rendszerváltás volt.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Mélységes sajnálkozással és indulattal ugyan, de most már úgy gondolom, hogy (Annannak) igaza volt
– áll Prescott cikkében.

John Prescott – aki jelenleg a felső parlamenti kamara, a Lordok Háza tagja – közölte: volt miniszterelnök-helyettesi minőségében megköveti az iraki háborúban elesett 179 brit katona hozzátartozóit.

A politikus bírálta volt főnökét is: Tony Blair az iraki háború előtti időszakban túl kevés írásos dokumentációt bocsátott a kabinettagok rendelkezésére a döntések meghozatalához, mivel tartott a kiszivárogtatásoktól. Prescott szerint még a brit titkosszolgálatok által az iraki hírszerzési források megbízhatóságával kapcsolatban megfogalmazott aggályok sem szerepeltek soha a kabinet elé terjesztett papírokban.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »