Mirović: Szabadka számíthat a tartomány támogatására

Mirović: Szabadka számíthat a tartomány támogatására

A tartományi kormány a jövőben is támogatja a szabadkai önkormányzat gazdasági fejlesztését célzó projektjeit, jelentette ki ma Igor Mirović tartományi kormányfő Szabadkán.

Mirović a szabadkai helyi önkormányzat vezetőivel és munkatársaival tárgyalt, majd megtekintette a Népszínház építkezési munkálatait, ezt követően pedig ellátogatott a kisbajmoki ipari övezetben abba az új csarnokba, melynek kiépítését Szabadka város és a tartomány közösen pénzelte, összesen 115 millió dinárral.

A tartományi kormány a jövő évben is támogatja Szabadkán azokat a projekteket, amelyeknek célja a beruházások idevonzása, de pénzeli a Népszínház kiépítését, Palicson pedig a Nagyterasz és a Nagypark helyreállítását, valamint a Szabadkai Közkórházban egy angiográfiás terem kiépítését. Mirović hangsúlyozta: kevés olyan település van Szerbiában, amely azzal büszkélkedhet, hogy a munkanélküliség 10 százalék alatt van, de az elkövetkező időszakban is közösen dolgoznak majd azon, hogy ezt még tovább csökkentsék.

Bogdan Laban Szabadka polgármestere megköszönte a tartományi kormányfőnek a projektek támogatását, és kiemelte, hogy a kisbajmoki ipari zónában újonnan kiépített csarnok új munkahelyeket teremt, és bevételeket hoz majd a költségvetés számára, hiszen a csarnokot beruházóknak akarják bérbe adni.

„Jelenleg három lehetséges beruházónk van, egyikük pedig már együttműködik az Ametek céggel, amely a vámszabad övezetünkben működik, és mintegy száz új munkahely megnyitására számítunk‟, mondta Laban.

A megbeszélések szerint a tartományi mezőgazdasági titkárság teljes összetételben ellátogat Szabadkára a következő hetekben, és a helyi földműveseknek bemutatják az ösztönző intézkedéseket, írja az RTV.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »